Ayla_Arslancan_Kimdir

Doğum Tarihi

16 Nisan 1936

Ölüm Tarihi

30 Mart 2015

Burç

Koç koc

881

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Ayla Arslancan Kimdir?

Ayla Arslancan 16 Nisan 1936 tarihinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Ankara’da geçti. 1961’de tiyatroya başladı. Yıllarca tiyatroyla uğraşan oyuncu, Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda birçok oyuna imza attıktan sonra sinema ve televizyon sektörlerine yönelmeye karar verdi.

Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar, Selamsız Bandosu gibi yapımlarda yer almıştır (1985 yılında Züğürt Ağa filminde Züğürt Ağa’nın Annesi rolünde oynadı).

29 Mart 2015 tarihinde bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Arslancan’ın cenazesi Kozlu Mezarlığı’na defnedildi.

Filmografi
Yıl – Yapım
1971 Çılgın Yenge, Film
1974 Diyet, Film
1975 Bitirimler Sınıfı, Film
1975 Tatlı Cadı’nın Maceraları, Film
1983 Üç İstanbul, Dizi
1985 Züğürt Ağa, Film
1987 Selamsız Bandosu, Fim
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar, Film
1991 Ah Gardaşım, Film
2005 Gümüş, Dizi
2006 Acemi Cadı, Dizi
2006 Fırtına, Dizi
2006 Kabuslar Evi, Film
2007 Annem, Dizi
2009 Ömre Bedel, Dizi
2010 Kavşak, Film
2010 Ayrılık, Film
2011 Entelköy, Film
2012 Sihirli Annem, Dizi
2012 Acayip Hikayeler, Dizi
2013 Romantik Komedi 2, Film