aykut-oray

Doğum Tarihi

3 Ekim 1942

Ölüm Tarihi

11 Ağustos 2009

Ülke

Türkiye

Burç

Terazi terazi

1614

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Aykut Oray Kimdir?

Aykut Oray, 3 Ekim 1942 tarihinde İstanbul’da (Üsküdar) doğdu. 1960 yılında tiyatroya başlayan sanatçı, 1963 yılında profesyonel oldu. Birçok oyunda rol aldı. Sinema ve dizi filmlerde oynadı.

1988 yılında ‘Perihan Abla’ dizisinde birkaç bölüm rol alarak televizyona adım attı. TRT’de yayımlanan “Bizimkiler” dizisinde oynadı.

CHP’ye üye olarak politikada yer aldı.

Muğla, Köyceğiz’de 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne katılan sanatçı, 11 Ağustos 2009 tarihinde kaldığı otelde kalp krizinden vefat etti. 13 Ağustos 2009’da Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babasıydı.

Filmografisi

Hayal ve Gerçek – 2007
Şarkılar Susmasın – 2006
Şanjan – 2006
Eve Giden Yol 1914 – 2006
Eksik Etek Şehmuz 2006
Davetsiz Misafir – 2005
Halk Düşmanı – 2004
Uy Başuma Gelenler – 2004
Ömerçip – 2003
Koltuk Sevdası – 2001
Şellale – 2001
Şarkıcı – 2000
Gurbetçiler – 1996
Çiçek Taksi – 1995
Zzzzt FM – 1994
Rumuz Sev Beni – 1993
Sevgili Ortak – 1993
Yazlıkçılar – 1993
Ana – 1991
Bir Milyara Bir Çocuk – 1990
Bizimkiler – 1989
Bir Garip Yolcu – 1972