Ayhan-Kavas

Doğum Tarihi

1956

Şehir

İstanbul

Ülke

Türkiye

3587

kez görüntülendi

Ayhan Kavas Kimdir?

Ayhan Kavas , 1956 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, Kent Oyuncuları ve Dormen Tiyatrosu’nda çalıştı. Şehir Tiyatroları kadrosunda da bulunan Kavas, birçok dizi, reklam filmlerinde ve ve tiyatro eserinde rol aldı. “Kırlangıç Fırtınası” ile sinemaya başladı.

Rol aldığı bazı oyunlar

Hamlet
Medea
Aşk-ı Memnu
Martı
Harold ve Maude
Cyrano de Bergerac
Babalar ve Oğullar
Beş Yol
Bay Hiç
Sonsuzluk Kitabevi
Bir Ata Krallığım

Filmografisi

Sessiz Gemiler – 2007
Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı – 2006
Sahte Prenses – 2006
Şifre – 2005
Miras – 2005
Cumbadan Rumbaya – 2005
Yıldızların Altında – 2002
Kuzenlerim – 2002
Vay Anam Vay – 2001
Dolap Beygiri – 2000
Hiç Yoktan Aşk – 2000
Günaydın İstanbul Kardeş – 1999
Çatısız Kadınlar – 1999
Şaşıfelek Çıkmazı – 1996-1998
Uğurlugiller- 1988
Kırlangıç Fırtınası – 1985