Arslan-Kacar

Doğum Tarihi

1954

Şehir

Elazığ

Ülke

Türkiye

2713

kez görüntülendi

Arslan Kaçar Kimdir?

Arslan Kaçar  , 1954 yılında Elazığ’da doğdu. 1965 yılında YAKARIŞ adlı şiir kitabı çıktı. 1968 yılında sekiz arkadaşıyla ELAZIĞ BÖLGE TİYATROSU’nu kurdu. Resim – Edebiyat – Tiyatro – Felsefe öğrenimi gördü. Çeşitli gazete ve dergilerde resimli roman çizip, muhabirlik yaptı.

1975 yılında KENTERLER TİYATROSU’nda başlayan profesyonel oyunculuk yaşamı aynı yıldan başlayarak İSTANBUL BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI’nda sürdürmekte.

1977 yılında GÜNEY FİLM’de oyuncu olarak başladığı sinema çalışmalarında, senaryo yazımı ve ( Zeki Ökten – Başar Sabuncu – Osman F. Seden – Mehmet Aslan – Ömer Kavur – Zülfü Livaneli – Tunç Başaran – Memduh Ün – Derviş Zaim ) gibi önemli yönetmenlere asistanlık yapıp filmlerinde oynadı.

1989 yılında AZERBEYCAN TELEVİZYONU’na DİRİLİŞ adlı animasyon senaryosu yazdı. 1989 yılında, Kültür Bakanlığı adına, senaryolarını yazdığı “İÇİMİZDEN BİRİ YUNUS“ ve “GÖNÜLLER SULTANI MEVLANA“ adlı iki drama belgeseli, yönetti.

1990 yılında İNGİLİZ TELEVİZYONU’na GÜNEY DOĞU belgeselini çekti.1990 yılında Türkiye de film çeken Almanların sinema filmine cast çalışması yaptı. 1991 yılında, İstanbul Televizyonu’na “ ESİN AFŞAR ŞARKILARIYLA YUNUS EMRE “ dramasını yazıp yönetti. Eğitim ve tanıtım filmlerini çekti. YUNUS NADİ – 1995 uzun metrajlı film senaryosu ödülü aldı.

Yazıp, yönettiği KRAL’A OYUN adlı çocuk oyunu 1996 / 1997 / 1998 sezonlarında İ.B. Şehir Tiyatrolarında oynandı. 1998 yılında Kaynak yayınlarından ŞAFAK ATI adlı çocuk kitabı çıktı.

1999 / 2000 sezonunda Kültür Bakanlığı desteği ile MASAL GERÇEK TİYATROSU adına yazıp, yönetip, oyuncu olarak katıldığı İSTASYON adlı oyunu sergilendi.

2000 yılında Türkiye de film çeken Fransızların sinema filmine cast çalışması yaptı. 2000 yılında Ömer Kavur’un MELEKLER EVİ filmindeki rolüyle Sİ-YAD’ın en iyi yardımcı erkek oyuncu adayı oldu.

2001 yılında Türkiye de film çeken Danimarkalıların sinema filmine cast çalışması yaptı. 2002/2003 sezonunda Şehir Tiyatrolarında oynanan, Tekin Özertem’in yazdığı KARAGÖZ’ÜM İKİ GÖZÜM adlı çocuk oyununu yönetti.

Rol aldığı ve yönettiği bazı oyunlar

2003 – W.Shakespeare – Ali Taygun, Macbeth
2002 – Nazım Hikmet – Rutkay Aziz, Memleketimden İnsan Manzaraları
1997 -Joseph Kesselring – Çetin İpekkaya, Ahududu
1996 – Sofokles – Cüneyt Türel, Kral Oidipus
1994 – Nazım Hikmet – Macit Koper, Aslolan Hayattır
1990 – Erkan Akın – Macit Koper, Deli Eder İnsanı Bu Dünya
1985 – Haldun Taner – Ergin Orbey, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
1982 – Turan Oflazoğlu – Engin Uludağ, Deli İbrahim
1981 – Fuat İşhan – Bayrak Böyle Yükseldi
1980 – Can Yücel’in W. Shakespeare’den Uyarlaması – Başar Sabuncu, Bahar Noktası
1980 – Emenuel Robles – Erol Keskin, Montserrat
1979 – Cengiz Gündoğdu – Burçin Oraloğlu, Karar – 71
1979 – Peter Weiss – Çetin İpekkaya, Salozun Mavalı
1978 – Peter Weiss – Beklan Algan, Marat – Sade
1977 – Ergin Orbey – Kurtuluş Savaşından Belgeler
1977 – B.Brecht – Beklan Algan, Cesaret Ana Ve Çocukları
1975 – Çetin İpekkaya, Kağıthane Sefası
1975 – D.Wasserman – Yıldız Kenter, Kafesten Bir Kuş Uçtu

Filmografisi

Cenneti Beklerken – 2005
Çamur – 2002
Sır Çocukları – 2002
Melekler Evi – 2000
Akrebin Yolculuğu – 1997
Mum Kokulu Kadınlar – 1996
Yer Çekimli Aşklar – 1995
İz – 1994
Uzun İnce Bir Yol – 1991
Ahmet Hamdi Bey Ailesi – 1991
Gizli Yüz – 1990
Ölü Bir Deniz – 1989
İçimizden Biri: Yunus Emre – 1989
Gönüller Sultanı Mevlana – 1989
Sis – 1988
Anayurt Oteli – 1987
Gece Yolculuğu – 1987
Utanç Yılları – 1987
Hacer Ana ve Oğulları – 1987
Çalıkuşu – 1986
Körebe – 1985
Tatlı Bülbül – 1985
Çıplak Vatandaş – 1985
Dolap Beygiri – 1982
Talihli Amele – 1980
Düşman – 1979