ali-surmeli

Doğum Tarihi

1959

Şehir

Muş

Ülke

Türkiye

1865

kez görüntülendi

Ali Sürmeli Kimdir?

1959 yılında Varto, Muş’da doğdu. M.S.Ü. Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun (1985) olan sanatçı, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptı. Sinema filmleri ve dizilerde oynadı. Deli Yürek dizisiyle televizyonda tanındı.

Ödülleri

8. Ankara Film Festivali, 1996, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam
37. Antalya Film Festivali, 2000, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Filler ve Çimen
18.Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1996, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sokaktaki Adam

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

Ayak Takımı Arasında
Kahvede Şenlik Var
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Üç Kuruşluk Opera
Abdülcambaz
Asiye Nasıl Kurtulur
Tohum Ve Toprak
Yedi Kocalı Hürmüz
Mustafa
Kurban
Akvaryum
Deli İbrahim
Galile Galileo

Filmografisi

Girdap- 2008
Kuzey Rüzgarı 2007
Eve Giden Yol 1914 – 2006
Ankara Cinayeti – 2006
Yağmurdan Sonra – 2006
Umut Adası – 2006
Sınav – 2006
Aşka Sürgün – 2005
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir – 2004
Kasabanın İncisi – 2003
Kin ve Gül – 2003
Hürrem Sultan – 2003
Banka – 2002
Şellale – 2001
Son – 2001
Filler ve Çimen – 2000
Deli Yürek – 1999
Kaçıklık Diploması – 1998
Karışık Pizza – 1998
Kurtuluş – 1996
Düş, Gerçek, Bir De Sinema – 1995
Sokaktaki Adam – 1995
Babam Askerde – 1994
Mavi Sürgün – 1993
Gece Dansı Tutsakları – 1988
Dönüş – 1988
Beyaz Ölüm

Oynadığı Bazı Dizi Filmler

Baba Ocağı 2008
Kuzey Rüzgarı 2007
Yağmurdan Sonra – 2006
Aşka Sürgün – 2005
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir – 2004
Kasabanın İncisi – 2003
Kin ve Gül – 2003
Hürrem Sultan – 2003
Deli Yürek – 1999