Ahu-Turkpence

Doğum Tarihi

2 Ocak 1977

Şehir

Samsun

Ülke

Türkiye

Burç

Oğlak oglak

1839

kez görüntülendi

Ahu Türkpençe Kimdir?

2 Ocak 1977 tarihinde Samsun’da doğdu. Tiyatroya büyük bir haz duyan fakat onsekiz yaşına kadar tiyatro ile hiç uğraşmayan Ahu, bu yaşından sonra çok yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin elemelerine girdi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezide girdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesindeki gördüğü Fizik eğitimini dondurdu. Msm’ye girdiği ilk sene dışarıda çalışılmasına izin verilmiyordu . Diğer senelerede Ahu “Yedi Numara” ve “Azad” gibi televizyon dizilerde oynadı. Bir istanbul masalı adlı diziyle herkes tarafından tanınan birisi haline gelen güzel oyuncu şöhret adlı diziyle başarısını devam ettirdi. “Neredesin Firuze” ile sinema dünyasıyla tanıştı.

Filmografi

Keloğlan Kara Prens’e Karşı (2005) – Balkız
Şöhret (2005) – Gülşen Özer
Neredesin Firuze (2003) – Ayşen
Bir İstanbul Masalı (2003) – Esma Kozan Arhan
Azad (2002) – Dilan
Yedi Numara (2000) – Menekşe
Bize Ne Oldu (1999)
Güzel Günler (1998)
Gurbetçiler (1996)