freeavatar

Doğum Tarihi

1945

Şehir

Ankara

Ülke

Türkiye

1888

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Ahmet Uz Kimdir?

1945 Ankara doğumlu. 1970 İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu. Özel tiyatrolarda , Devlet tiyatrolarında çalıştı. 1977 yılında Şehir Tiyatrolarına katıldı.

100′ e yakın oyunda çeşitli film ve dizilerde rol aldı. Tiyatro çalışmalarını Şehir Tiyatrosu’nda sürdüren sanatçı pek çok oyunda rol almanın yanı sıra sinema ve televizyon filmlerinde ve seslendirme çalışmalarında görev almıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Titanik Orkestrası
Yaban Ormanları
Hakimiyeti Milliye Aş Evi
Montserrat
Kıskanç
Suç Ve Ceza

Filmografisi (yapımcı)

Kadınca -1984
Acı – 1984
Fırtına Gönüller – 1984
Fidan – 1984
Şaşkın Gelin – 1984
Darbe – 1984

Filmografisi (oyuncu)

Mahşer – 2007
Peri Tozu – 2007
Küçük Hanımefendinin Şoförü – 2006
Küçük Hanımefendi – 2006
Eylül – Hamdi
Yeniden Çalıkuşu – 2005
Zeytin Dalı – 2005
Yadigar – 2004
Yabancı Damat – 2004
Şarkılar Seni Söyler – 2003
Mühürlü Güller – 2003
Zehirli Çiçek – 2000
Cadı Ağacı – 1994
Üç İstanbul – 1983
Bir Yudum Mutluluk – 1982
Erkek Fatma – 1969

Kaynakça

sehirtiyatrolari.com