acelya_topoglu_kimdir

Doğum Tarihi

19 Kasım 1986

Şehir

İstanbul

Burç

Akrep akrep

6584

kez görüntülendi

İçerik Sponsoru Kablonet Başvuru

Türksat Kablonet Aboneliği için 0850 888 0 126 numaralı telefondan bilgi alabilir ve abonelik başvuru işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet verilen iller için tıklayınız.

Açelya Topaloğlu Kimdir?

Açelya Topaloğlu, 19 Kasım 1986 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babasının adı Ömer, Annesinin adı ise Gülümser’dir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio’da eğitim aldı.

2009 yılında MSM-Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nü kazanıp 2013 yılında mezun olmuştur.

Bir çok dizi ve sinema filminde rol alan güzel oyuncu ilk deneyimini ise Özcan Deniz ve Meltem Cumbul’un başrollerini oynadığı “Aşk Yakar” adlı dizide “Belda” karakteri ile yaşamıştır.

2010 yılında polisiye dizi “Arka Sokaklar”da Ahu Gözcü karakterini canlandırmıştır.

Açelya Topaloğlu, Gizem Karaca ve Murat Han’ın başrollerini oynadığı “Eve Düşen Yıldırım” dizisinde canlandırdığı Sevda karakteri ile kariyerinde önemli bir adım atmıştır.

2014 yılı yaz döneminde yayınlanan dizilerden olan Kaçak Gelinler isimli komedi dizisinde Almilla rolüne oynamıştır.

2015 yılında Fox Tv’de yaz sezonunda ekranlara gelen “İnadına Aşk” dizisinde Defne karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

Sinema
* Beni Seviyorum
* 2013 – Arkadaşlar Arasında

Televizyon
* 2008 – Aşk Yakar, rolü “Belda”
* 2010 – Arka Sokaklar, rolü “Ahu Gözcü”
* 2011 – Gece Sularında İstanbul (TV Filmi), rolü “Nihan”
* 2012 – Eve Düşen Yıldırım, rolü “Sevda”
* 2014-2015 – Kaçak Gelinler, rolü “Almilla Peker”
* 2015 – İnadına Aşk, rolü “Defne”

Tiyatro
* 2014 – Sersefil Müzikali (Volkan Severcan Tiyatrosu)

Oynadığı reklamlar
* 2013 – Ülker Teremyağ Gurme Kaymaklı-Teyzeler
* Garanti Bankası
* Koroplast
* Arçelik
* Avea

Oynadığı Klip
* 2014 – Gökhan Türkmen – Sen İstanbulsun